Helt nya Mazda CX-30

Helt nya Mazda CX-30 är lika vacker på utsidan som den är på insidan. De svepande linjerna ger ett sportigt utseende samtidigt som utrymmet i kupén är överraskande generöst. Smart teknik kombinerat med en människocentrerad design ger dig mer kontroll - körglädje när den är som bäst. 

Pris fr. 244.900 SEK
PRIVATLEASING 3.495 SEK/mån

Exteriör

Den exteriöra designen följer det vidareutvecklade formspråket ”KODO – Soul of Motion”. Precis som för nya Mazda3 fokuserar exteriören på rena ytor som reflekterar ljuset på ett stilfullt sätt. Storleksmässigt är nya CX-30 120 mm längre, 30 mm bredare och 30 mm högre än en CX-3, vilket också placerar dess storlek perfekt mellan CX-3 och CX-5.

Interiör

Interiören för CX-30 är mycket lik nya Mazda3, med samma instrumentpanel, infotainmentsystem, ratt etc. De största skillnaderna jämfört med Mazda3 Hatchback är att delar av instrumentpanelen, dörrsidorna och mittkonsolen har fått en brun kulör som kontrast till det svarta (gäller för modeller med skinnklädsel, annars är panelen svart/grå). Innertaket är off-white istället för svart och en offwhite skinnklädsel finns också tillgänglig som tillval. CX-30 får svarta högtalargaller på dörrsidan för versioner med Bose ljudanläggning, men störst skillnad hittar vi i bagageutrymmet som mäter 430 liter, vilket är 100 liter mer än Mazda3 och 143 liter större än CX-3.